Organizace dopravy


Při organizaci dopravy za povodně se předpokládá využití hlavní průjezdní komunikace II/422 a III/4273 směrem na E50, Uherské Hradiště/ Brno nebo z III/4273 napojení na II/427 jen do chvíle zatopení podjezdů a uzavření mostu v Nedakonicích. Pokud se most č. 4273-3 uzavře, musí obyvatelé z jižní části obce zvolit objízdnou trasu Polešovice – Moravský písek – Uherský Ostroh – Ostrožná Nová Ves – Kunovice (E50) – Boršice . V případě uzavření komunikace II/495 (směr Uh. Ostroh) zvolit komunikaci na Veselí nad Moravou nebo na Strážnici. Zde jsou více dimenzované mosty přes řeku Moravu.  Při uzavření mostu č. 422-00 budou muset objíždět Medlovice – Újezdec (II/426) – Těmice  – Domanín (III/4951) – Moravský Písek

V případě neprůjezdnosti komunikací se budou organizovat uzavírky cest, uzavírky zaplavených území katastru a doprava směrovat a řídit podle pokynů PČR na navrhované objízdné trasy.

Pro tranzitní dopravu by bylo nutné určit (na úrovni vyšších PK) objízdné trasy mimo území města Uh. Hradiště - nejpravděpodobněji jižní obchvat E50 (napojený na hlavní tah Brno - Uh. Brod - Trenčín.


DOPRAVNÍ OMEZENÍ V DPP OBCE

Přehled dopravních omezení v dPP Boršice v POVIS

Dopravních omezení v katastru Boršice


OBJÍZDNÉ TRASY V DPP OBCE

Přehled objízdných tras v dPP Boršice v POVIS

Objízdné trasy v katastru Boršice